Barnas beste venn - Nenya sammen med niesa vår Kaja.

Barnas beste venn - Nenya sammen med niesa vår Kaja.

Jeg heter Mari Stine og er 38 år gammel. Jeg er den heldige eier av Yoda (DKVECH KBHVV-22 C.I.B.-V Covellyn's Black Jewel), Gahan (Arminzeras King Dave Of Basildon) og Stella (Kalexas Never Let Me Down Again). Stella er datter av Gahan og barnebarn til Yoda. 

I 12 år og 2 måneder var jeg den heldige eier av Nenya (A. Cosy Cummer) som var matmors skygge og aller beste venn. Nenya mistet jeg i juni 2018 - et enormt stort tap for oss alle da Nenya var en "once in a lifetime-hund" som aldri kan erstattes. Min helt unike Halgjerd (NUCH Arminzeras Gates Of Argonath) forlot oss i august 2022 i en alder av 10 år og 8 måneder. Halgjerd var i mine øyne prototypen av en flatcoated retriever. Hun er sterkt savnet og drømmen er å få en flat som henne i framtiden. 

Til daglig jobber jeg som helsefagarbeider på Meråker Helsetun og har i tillegg et enkeltmannsforetak innenfor grafisk design der jeg produserer billedprodukter av hund. 

Hundene mine er naturlig nok en stor del av livet mitt og sammen har vi vært på en hel del utstillinger og Nenya var også jaktpremiert og hadde 1. premie på Anleggsprøve Spor. Halgjerd ble norsk utstillingschampion 2 1/2 år gammel og gleden var stor da hun fikk sitt siste CERT, ble BIR og til slutt BEST IN SHOW på samme dag. Yoda har blitt stilt ut mye som veteran og har oppnådd svært gode resultater i en alder av 10 år. Hun har flere BIR veteran i både Norge, Sverige, Danmark og Finland. Hun har CERT fra Danmark og Finland og er Dansk veteranchampion (DKVECH), København Veteran Vinner-22 (KBHVV-22) og Internasjonal Veteran Champion (C.I.B.-V). Som valp har hun blitt BEST IN SHOW og nr. 2 i gruppe 8 på NKK. Gahan er prins som jeg beholdt etter kullet til Yoda & Bolt. Han ble BIR - BIG - BIS 3 på sitt første valpeshow i konkurranse med flere hundre valper. Som junior og unghund har han 3 x CK fra Sverige og 1 x CK fra Norge. Stella er etter Gahan og er en parringsvalp fra kennel Kalexas kull med han; født i mai 2021. Hun har som valp blitt BIR og BIS valp. Som junior har Stella fått Internasjonalt Junior Cacib, CK x flere og ellers blitt plassert i juniorklassen flere ganger. Som voksen har Stella fått flere CK, 1 x CERT i Sverige, BIM i Sverige og RES.CERT i Norge som beste resultat.  

Mari Stine, Yoda, Halgjerd og Nenya foran.

Mari Stine, Yoda, Halgjerd og Nenya foran.

Mari Stine og Gahan i ringen.

Mari Stine og Gahan i ringen.

Del denne siden